هواوی نوا ۲ پلاس به سیستم دوربین دوگانه با حسگرهای ۱۲ و ۸ مگاپیکسلی مجهز شده است. در ادامه به بررسی مشخصات دوربین اصلی این گوشی میپردازیم.
هواوی بهتازگی از نسل جدید گوشیهای پرطرفدار نوا، با نام نوا ۲ پلاس (Nova 2 Plus) رونمایی کرد که اخیرا نیز وارد بازار کشور شده است. بهطور خلاصه، نوا ۲ پلاس یک گوشی ردهی میانی است که از لحاظ امکانات و قابلیتها، خود را به محصولات پرچمدار نزدیک کرده است. یکی از بارزترین بخشهای نوا ۲ پلاس که آن را از گوشیهای همردهی خود جدا میکند، دوربین اصلی آن است. هواوی که اهمیت دوربین را در گوشیهای هوشمند میداند، دوربین توانمندی در نوا ۲ پلاس قرار داده است. در ادامه به معرفی جزئیات دوربین اصلی نوا ۲ پلاس میپردازیم.
همانند اکثر گوشیهای پرچمدار، نوا ۲ پلاس از یک دوربین دوگانه استفاده میکند. دوربین اولیهی حسگری با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل و دوربین ثانویه حسگری با رزولوشن ۸ مگاپیکسل دارد. دوربین اولیهی این سیستم، وظیفهی ثبت تصاویر را در حالتهای عادی بر عهده دارد. این دوربین از لنزی عریض با نسبت کانونی f/1.8 استفاده میکند؛ یعنی از لحاظ گشودگی دریچهی دیافراگم، با دوربین گوشی آیفون ۷ پلاس برابری میکند. چنین دیافراگم بازی به دوربین نوا ۲ پلاس کمک میکند تا بتواند مثل آیفون ۷ پلاس، نور زیادی به حسگر برساند و تصاویر خوبی در شب یا شرایط نوری ضعیف، ثبت کند. برای مقایسه، دوربین گوشی گلکسی ای ۷ مدل ۲۰۱۷ که یکی از رقیبهای اصلی این گوشی محسوب میشود، از لنزی با نسبت کانونی f/1.9 استفاده میکند که نور کمتری به حسگر میرساند. بهعلاوه، لنز ۲۷ میلیمتری این دوربین میتواند تصاویر عریضی با زاویهی دید ۷۶.۳ درجه ثبت کند که برای عکاسی از مناظر، کاربردی به نظر میرسد. آخرین مورد دوربین اولیه، سایز پیکسلهای آن است؛ پیکسلهای حسگر این دوربین، سایزی معادل ۱.۲۵ میکرومتر دارند که باعث جذب نور بیشتر و کاهش نویز تصاویر میشود.
اما دوربین ثانویه که برای قابلیتهایی مثل زوم اپتیکال، عکاسی پرتره، عکاسی بوکه و تغییر فوکوس تصاویر استفاده میشود، لنزی ۵۲ میلیمتری با زاویهی دید ۴۴.۵ درجه دارد و سایز پیکسلهای آن، ۱.۱۲ میکرومتر است.
زوم اپتیکال دو برابر
اکثر گوشیهای هوشمند برای بزرگنمایی هنگام ثبت تصویر از فناوری زوم دیجیتال استفاده میکنند. این کار با کراپ کردن عکس با نسبت تصویر عکس اصلی، انجام میشود؛ بنابراین تصویر بهدستآمده معمولا مات است و جزئیات زیادی نشان نمیدهد. دلیل اجبار در استفاده از زوم دیجیتال برای گوشیهای هوشمند، ثابت بودن فاصلهی کانونی لنز دوربین آنها محسوب میشود. برای حل این مشکل، نوا ۲ پلاس مثل آیفون ۷ پلاس و وانپلاس ۵، از دوربین دوم کمک میگیرد تا امکان ایجاد زوم اپتیکال فراهم شود. در این حالت، لنز تله فوتوی دوربین دوم، پس از کراپ کردن تصویر ثبتشده با دوربین اولیه، تصویری با فاصلهی کانونی دو برابر ثبت میکند؛ از ترکیب این دو تصویر، نتیجهای مشابه زوم دو برابر در دوربینهای دیجیتال حاصل میشود.
عکاسی پرتره و جلوهی بوکه
یکی از مصارف اصلی و بسیار جذاب دوربین دوگانه نوا ۲ پلاس، عکاسی پرتره با افکت بوکه است. پیش از این، امکان عکاسی پرتره را تنها در گوشیهای ردهبالایی مثل آیفون ۷ پلاس و هواوی پی ۱۰ دیده بودیم؛ ولی این اولین بار است که شاهد حضور فناوری یادشده در یک گوشی ردهی میانی هستیم. در این حالت، چهرهی سوژه به کمک یک سیستم تشخیص چهرهی سهبعدی دقیق شناسایی میشود؛ سپس فضای اطراف سوژه، مات (Blur) میشود و در نتیجه افکت بوکه ایجاد خواهد شد. میزان مات شدن فضای اطراف، به فاصلهی آن تا سوژهی عکاسی بستگی دارد؛ هر چقدر این فاصله بیشتر باشد، میزان مات شدن هم بیشتر خواهد بود. این دقیقا همان اتفاقی است که هنگام عکاسی توسط یک دوربین دیجیتال حرفهای با حسگر بزرگ و لنز سریع رخ میدهد. هوای ادعا میکند که نوا ۲ پلاس برای به دست آوردن بهترین حالت از افکت بوکه، اطلاعات مربوط به عمق میدان را توسط هر دو لنز دریافت میکند. این اطلاعات توسط پردازندهی هشت هستهای گوشی پردازش میشود و نتیجهی نهایی، افکت بوکهی طبیعی، شفافیت صورت و پسزمینهی مات است. این فناوری به نوا ۲ پلاس کمک میکند که به یکی از بهترین گوشیهای ردهی میانی برای علاقهمندان به عکاسی ژانر پرتره تبدیل شود.
فوکوس مجدد
اما یکی از امکانات جذاب دوربین اصلی نوا ۲ پلاس که حتی در مدلهای پرچمداری مثل آیفون ۷ پلاس وجود ندارد، امکان تغییر فوکوس بین سوژه و پسزمینه در حالت پرتره است. سالها قبل، این قابلیت در گوشی پرچمدار اچتیسی ام ۸ وجود داشت؛ ولی در آن زمان به دلیل عملکرد ضعیف، استقبالی از آن نشد. حالا هواوی مجددا این قابلیت را زنده کرده و به نوا ۲ پلاس آورده است؛ البته این قابلیت در نوا ۲ پلاس، عملکرد بهتری در مقایسه با ام ۸ دارد. قابلیت تغییر فوکوس برای ام ۸ بیشتر ابزاری تبلیغاتی محسوب میشد تا یک فناوری کاربردی؛ ولی در نوا ۲ پلاس، این موضوع تنها ابزاری برای بازاریابی این گوشی محسوب نمیشود. کافی است پس از ثبت یک تصویر پرتره، وارد گالری تصاویر شوید و آیکون دیافراگم را که بالای تصویر قرار دارد، انتخاب کنید. سپس میتوانید با لمسکردن قسمتهای مختلف تصویر، محل فوکوس را بین سوژه و پسزمینه، تغییر دهید.
اپلیکیشن عکاسی
اپلیکیشن عکاسی نوا ۲ پلاس، تفاوتی با دیگر مدلهای هواوی که از اندروید ۷ استفاده میکنند، ندارد. البته یک سری آیکون مانند فعال کردن حالت پرتره، در بالای رابط کاربری دوربین، تعبیه شده است. با کشیدن تصویر به سمت راست، میتوانید حالتهای مختلف عکاسی را مثل پانوراما یا HDR، انتخاب کنید. با کشیدن تصویر به سمت چپ، وارد بخش تنظیمات دوربین میشوید که در آن امکاناتی مثل رزولوشن عکس و قطع کردن صدای شاتر قرار دارد.
گالری تصاویر
بهطور کلی، دوربین اصلی هواوی نوا ۲ پلاس، تمام امکانات عکاسی گوشیهای ردهبالا و پرچمدار را به این مدل ردهی میانی آورده است. این دوربین دوگانه، یکی از مزایای اصلی نوا ۲ پلاس محسوب میشود که در گوشیهای با قیمت مشابه، وجود ندارد.